... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Vlees: Ontvangen via e-mail
Botok Daging Pedis / Gehakt in witte kool
Ingrediënten
goed voor .....
- 6 sjalotjes,
- 7 wittekoolbladeren
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode lombok,
- 1 groene lombok
- 4 rawit
- 1 laos van ca. 2 cm
- 1 kentjur van ca. 1 cm,
- 1 theelepel ketoembar
- 0.5 theelepel djinten
- 1 theelepel trasi,
- 1 theelepel keukentamarinde
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout,
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 1 ei
- 300 gram gehakt half om half
Bereiding
Blancheer de koolbladeren ongeveer 3 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Snipper de sjalotjes en het knoflook fijn.
Rode, groene lombok en de rawit fijn snijden.
Laos, kentjur, ketoembar, djinten, trasi, keukentamarinde, suiker en zout
in een tjobek
fijn maken. De sjalotjes, knoflook, rode en groene lombok
en de rawit fruiten in heet olie.
Voeg de kruidenpasta toe en roerbak deze
ongeveer 5 minuten. Laat het geheel afkoelen.
Het ei los kloppen en meng dit met de kruidenpasta door het gehakt. Het gehakt in de
koolbladeren wikkelen en steek deze vast met een cocktailprikker.
Stoom de gevulde kool in een stoompan in ongeveer 30 minuten gaar.
Selamat
makan