... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept vlees: IP 1991 juli
Ayam kaca
Ingrediënten
1 hele kip (niet te groot)
50 gram Chinese champignons
1 stukje gember
2 eetlepel
sagomeel
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel rode wijn
100
gram bamboespruitjes
100 gram champignons
2 teentjes knoflook
2 eetlepel vissaus (ketjap ikan)
1 theelepel peper
zout naar smaak'
Bereiding
- de bamboespruitjes dun en fijnsnijden;
- Chinese champignons weken;
-
champignons schoonmaken en eventueel snijden;
- de gember en de knoflook fijnsnijden;
- de
hele kip (zonder ingewanden) inwrijven met peper en vissaus
en daarna in olie braden tot het geel wordt;
-
fruit de knoflook en de gember tot het geel wordt;
- doe de bamboespruitjes, Chinese champignons en champignons
erbij en roer goed door elkaar;
- voeg daarna de reeds met water aangelengde sagomeel
toe en
roer nogmaals goed door;
- haal nu de pan van het vuur;
- doe de
ingrediënten in de kip, omwikkel het geheel
met aluminiumfolie en bind het vast;
-
stoom het nu in 30 minuten gaar.
Serveer met diverse sambals.
|
Eet smakelijk! |