... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Mie: IP 1988 dec.
Mie telor/eiermie dengan/met sajoeran/groenten
Ingrediënten
- 1 pak mie telor
- ź kg verse udang (garnalen)
- 2 kopjes taugé
- 1 kop fijngesneden kool
- ˝ kop grof geraspte wortel
-
3 prei
- 2 eetlepels fijngesneden selderij
- 2 fijngewreven teentjes knoflook
- 4 eetlepels bakolie
- 2 kopjes kippenbouillon
- 1 theelepel
fijngewreven peper
- taotjo
- zout
- vetsin
Bereiding
Bereiding:
- de mie koken tot het gaar is;
- in een vergiet doen en koud water er overheen gieten;
- maak de olie heet
in de braadpan, de knoflook fruiten tot
het geel wordt, de taotjo toevoegen en even roeren;
- de gepelde
udang erbij doen met wat peper en zout;
- meng dit alles goed door elkaar gedurende ca. 5 minuten;
- doe er dan de kippenbouillon bij;
-
als die aan de kook is kan de groente erbij behalve de selderij
en de taugé;
- sluit de pan af;
- als de groenten half gaar zijn,
de mie erbij doen en
goed roeren tot de groenten goed vermengd zijn;
- dan pas de taugé en vetsin toevoegen;
- als het op
smaak is in een schaal gieten en versieren met
reepjes omelet, fijn gesneden tjabé merah (zaadjes verwijderen)
en de selderij;
- atjar
ketimun en lomboksaus apart serveren.
Selamat makan!