... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Mie: IP 1988 nov
Ifu mie cha Indradjaja
Ingrediënten
- 300 gram kroepoek bami
- 100 gram varkensvlees
- ½ kippenborst filet
- 100 gram garnalen
- visballen
- vleesballen
- 150 gram kippenlever -
broccoli
- Chinese paddestoelen of oesterzwammen - peultjes
- chay siem of pak soi -
1 grote ui
- chioching (Chinese ketjap asin) -
1 prei
- tapiocameel (om de saus te binden) - 3 teentjes knoflook
- 2 kopjes kippenbouillon
- peper en zout
- olie
-reuzel
Bereiding
- de bami in hete olie bakken en laten uitlekken;
- de ui fijnsnijden en de knoflookteentjes pletten en eveneens fijn
snijden
en samen lichtbruin bakken, afnemen en laten uitlekken;
- de kipfilet en het varkensvlees in fijne repen
snijden en de garnalen
in tweeën delen;
- de groenten en de oesterzwammen schoon wassen en in stukken
snijden en
in hete olie gaar bakken;
- de groenten blijven zo ook mooi groen;
- afnemen en apart leggen;
- de vis en vleesballen opkoken en
in de helft delen, straks met
het vlees en de garnalen meebakken;
- het vlees en de garnalen met een beetje reuzel gaar bakken;
-
voeg er de vooraf gebakken ui en knoflook en de bouillon bij samen met
de ketjap asin, peper, zout en bind het geheel met de
vooraf met
water aangelengde tapiocameel;
- zodra de saus al dik geworden is de groenten erbij doen en
het geheel
goed omroeren;
De gebakken mie op een schaal of bord doen (in brokken) en
de saus er over heen gieten. Dit direct warm opdienen. Lekker
erbij is
atjar rawit of echte Chinese chili saus. Natuurlijk kunt u met groenten
en vlees rustig variëren.
Selamat makan!