compleet & voordelig
 
... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Mie: IP 1988 nov
Ifu mie cha Indradjaja
indradjaja068003.jpg
Ingrediënten
 
 
- 300 gram kroepoek bami                                 
- 100 gram varkensvlees
- ½ kippenborst filet
- 100 gram garnalen
- visballen
- vleesballen
- 150 gram kippenlever                                  - broccoli 
- Chinese paddestoelen of oesterzwammen  - peultjes
- chay siem of pak soi                                    - 1 grote ui 
- chioching (Chinese ketjap asin)                  - 1 prei
- tapiocameel (om de saus te binden)           - 3 teentjes knoflook
- 2 kopjes kippenbouillon                              - peper en zout
- olie                                                            
-reuzel                                                  


Bereiding
 
- de bami in hete olie bakken en laten uitlekken;
- de ui fijnsnijden en de knoflookteentjes pletten en eveneens fijn snijden  
  en samen lichtbruin bakken, afnemen en laten uitlekken;
- de kipfilet en het varkensvlees in fijne repen snijden en de garnalen 
  in tweeën delen;
- de groenten en de oesterzwammen schoon wassen en in stukken
  snijden en in hete olie gaar bakken;
- de groenten blijven zo ook mooi groen;
- afnemen en apart leggen;
- de vis  en vleesballen opkoken en in de helft delen, straks met
  het vlees en de garnalen meebakken;
- het vlees en de garnalen met een beetje reuzel gaar bakken;
- voeg er de vooraf gebakken ui en knoflook en de bouillon bij samen met
  de ketjap asin, peper, zout en bind het geheel met de vooraf met
  water aangelengde tapiocameel;
- zodra de saus al dik geworden is de groenten erbij doen en
  het geheel goed omroeren;
De gebakken mie op een schaal of bord doen (in brokken) en
de saus er over heen gieten. Dit direct warm opdienen. Lekker erbij is
atjar rawit of echte Chinese chili saus. Natuurlijk kunt u met groenten
en vlees rustig variëren.
Selamat makan!
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links