... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Bijgerecht: IP 1992 juni
Atjar tjampoer tjita rasa
Ingrediënten
100 gram taugé
1 groene paprika
1 komkommer
1 pot Amsterdamse uien
1 stukje gember
3 eetlepel
azijn
1 theelepel mosterdpoeder
250 gram snijbonen
1 rode paprika
100 gram wortelen
2 teentjes knoflook
1 theelepel koenjit
3
eetlepels suiker
1 streng sereh
10 tjabe rawits
stukjes bloemkool
|
|
Bereiding
- de taugé van de staartjes ontdoen;
- de snijbonen snijden en de wortelen fijnsnijden;
-
de paprika’s van het zaad en de zaadlijsten ontdoen en
in stukken snijden;
- de komkommer
van de pitten ontdoen en in kleine stukken snijden;
- de taugé met de andere groenten blancheren;
-
de boemboe’s fijnmaken en fruiten in olie, voeg er de suiker,
zout en azijn aan toe met de mosterdpoeder
plus het vocht van
de Amsterdamse uien;
- laat het even goed koken en doe er dan alle
overige ingrediënten bij;
- het laatst de komkommer en de taugé;
- goed door elkaar mengen en dan
afnemen;
- laten afkoelen;
- afmaken met een tiental tjabe rawits.
Selamat makan!