... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Tahoe & tempeh: IP 1982 feb
Tahoe goreng asam manis (zoetzuur)
voor 6 personen
Ingrediënten
- 2 blokken tahoe fijn geoelek
- 2 geklutste eieren
- 2 teentjes knoflook fijn geoelek
- ¼ theelepel witte peper
-
zout naar smaak
- olie
Ingrediënten voor de zoetzure saus:
-250 cc water
- 250 gram tomaten
- 2 wortelen in dunne reepjes gesneden
-
1 klein blikje ananas in stukjes gesneden
- ½ komkommer het hart verwijderen en het
vruchtvlees in schijven van 2 à 3 mm
dikte snijden
- 3 rode lomboks verwijder de pitten en snij ze fijn
- suiker, zout, witte peper en azijn naar smaak voegen
Bereiding
- meng de tahoe, eieren, knoflook, witte peper en zout bij elkaar;
- maak van deze stevige pap, met behulp van 2 lepels,
balletjes en
bak ze tot ze bruin zijn.
Bereiding van de zoetzure saus:
- water en de tomaten aan de kook brengen waarna
het geheel
uitgezeefd moet worden om de pitten en de velletjes van de tomaten
te verwijderen;
- voeg de wortels,
ananas, komkommer, rode lombok, suiker, zout,
witte peper en azijn toe;
- bind de saus af met tapiocameel.
Serveren:
- doe
de gebakken tahoe balletjes op een schaal en voeg de saus erbij;
- voor de garnering kan men ook slablaadjes erbij doen.
Selamat
makan!