compleet & voordelig
 
... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Vlees: IP 1993 feb
Masak haban samarinda
indradjaja039003.jpg
Ingrediënten
 
¾ kg rundvlees of 1 kip
10 sjalotjes        
5 kemirinoten       
100 gram verse tomatenpuree    
of 3 eetlepels tomatenketchup   
2 eetl100 gram tjabe merah
5 teentjes knoflook
1 eetlepel ketoembar
1 vingerkootje gember
goela djawa naar smaak
zout naar smaak
wat vetsin of aromatepels ketjap asin
olie om te bakken        
Bereiding
 
 
-    de tjabe van de pitten ontdoen en even zacht koken;
-    de helft van de uien (sjalotjes) en knoflook fijnsnijden en
     goudgeel fruiten;
-    fruit de kemirinoten even aan en maal het met de gefruite uien
     en knoflook, ketoembar, gember en zout fijn;
-    verwarm de olie en fruit de resterende in rondjes gesneden uien
     en voeg er dan de fijngemaakte ingrediënten bij en de tomaat;
-    bak het gaar, waarna het vlees, de suiker, de ketjap, erbij komt;
-    goed omroeren, deksel op de pan of wadjan en stoof het op
     een klein vuur gaar;
-    wanneer het vlees niet zacht genoeg is wat warm water bijgieten
     en verder koken, net zolang totdat het gaar is en de saus gebonden is.
 

Smakelijk eten!
 
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links