... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Kip: IP 1994 jan
Ajam roedjak
Ingrediënten
750 gram kip
3 teentjes knoflook
1 bouillonblokje
(kip)
3 schijfjes djahe
3 salamblaadjes
1 theelepel sambal oelek
6 kemirinoten
2 grote uien
2 rode lomboks
1 theelepel trasi
3 schijfjes Laos
4 blaadjes
djeroek poeroet
1 stengel sereh
zout naar smaak
olie en santen
Bereiding
- bak de trasi even van tevoren;
- stamp dan de trasi, rode lomboks, laos, djahe,
bouillonblokje, kemirinoten 1 teentje knoflook en 1 ui;
- snij de kip in kleine stukken;
-
snij de andere ui en de resterende teentjes knoflook fijn en fruit
deze even in ruim olie en voeg dan
de gestampte boemboe er bij en
laat dit even sudderen;
- voeg nu de djeroek poeroet, daon
salam en sereh toe en wanneer
het begint te geuren voegt u de stukjes kip er aan toe;
- meng
het geheel goed en giet nu zoveel santen erbij dat de kip er
nog net bovenuit komt;
- laat
de roedjak, nadat u met zout op smaak heeft afgemaakt,
langzaam sudderen tot ze gaar is.
Smakelijk
eten!