... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Vlees: IP 1987 nov
Boeboer taboer
Ingrediënten
Ingrediënten voor de boeboer
250g rijst, eerst wassen
500 cl bouillon
2
stengels selderij, fijn gehakt
750 cl water
1 theelepel zout
½ theelepel witte peper
Ingrediënten voor de taboer:
2 eetlepels
sojaolie om te fruiten
200 gram gehakt
gebakken
uien
2 eetlepels ketjap manis
½ ui, fijnhakken
100 cl water
1 theelepel witte peper
zout naar
smaak
Bereiding
Bereiding van de boeboer: |
- de rijst in water koken tot men een vloeibare pap krijgt;
-
daarna de bouillon, zout en peper toevoegen;
- het geheel koken tot men een stevige pap krijgt;
-
als laatste de gehakte selderij toevoegen.
Bereiding van de taboer: |
|
- de ui in sojaolie fruiten;
-
voeg dan de gehakt toe;
- het geheel roeren, als de gehakt half gaar is, water,
witte
peper, zout en ketjap toevoegen;
- het geheel al roerend aan de kook brengen tot het gehakt
gaar is en het geheel iets is ingedikt.
|
Serveren: de taboer over de pap garneren en als laatste
de
gebakken uien.
|
|
Smakelijk eten!