compleet & voordelig
 
... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Zoete Koekje: IP 1988 sept
Kue Kelepon
indradjaja022003.jpg
Ingrediënten
 
Ingrediënten: voor ca. 40 stuks
- 250 gram ketanmeel
- 1½ eetlepel kapur sirih
- 15 blaadjes daun suji fijnstampen met 2 blaadjes
   pandan
- water (kalkwater)
- 125 cc lauw  water
- geraspte klapper (Aanbevolen wordt de geraspte jonge diepvrieskokos)
- 125 gram fijngeraspte gula djawa
- zout
Bereiding
 
- meng de ketanmeel met het zout, kalkwater en doe er het sap van
  de suji-/pandanblaadjes bij;
- kneed het deeg net zo lang totdat je het uit kunt rollen;
- neem van het deeg een stukje af en maak er een balletje van
  ter grootte van een knikker en vul dat met wat gula djawa;
- breng water aan de kook en doe de balletjes er in;
- ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven’;
- wentel de balletjes in de geraspte klapper en eet ze zo warm mogelijk.
 
Selamat makan!
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links