... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Koek: IP 1989 mei
Kue talam pisang
Ingrediënten
Benodigdheden voor de onderlaag:
- 1 kg bakbananen
- 4 eieren
- 1 glas santen
- ¾ glas suiker
- ½
theelepel zout
- gele kleurstof
Ingrediënten voor de bovenlaag:
- 2 glazen dikke santen
- 60 gram rijstemeel
- 30 gram tapiocameel
- 1 afgestreken
eetlepel zout
- ½ theelepel vanillesuiker
Bereiding
Bereiding van de onderlaag:
- ontdoe de bananen van de schil en de pitjes;
- maak het fijn met de mixer;
- doe er
de eieren, suiker, zout en gele kleurstof bij en mix het tot
een mooie deeg;
- voeg dan de santen erbij en meng het tot een
gelijkmatig mengsel;
- giet dit mengsel in een daarvoor beboterde vorm en stoom het gaar.
Bereiding van de bovenlaag:
- laat de
dikke santen met het zout onder voortdurend roeren opkoken;
- laat het afkoelen en doe dan het rijstemeel, tapiocameel,
vanillesuiker
erbij;
- meng het goed tot een glad mengsel, zonder klonten;
- giet dit mengsel bovenop de inmiddels afgekoelde onderlaag
en
stoom het geheel verder gaar.
Selamat makan!