compleet & voordelig
 
... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Koek: IP 1989 sept
Kue wadjik ketan
indradjaja014003.jpg
Ingrediënten
 
- 800 gram kleefrijst
- 750 cc kokosmelk
- 250 gram Javaanse suiker
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 5 pandanblaadjes of
  een theelepel pasta
- 1 theelepel zout
- wat olie voor het invetten van
  de alu-folie of bananenblad
Bereiding
 
- laat de ketan (kleefrijst) vooraf gedurende circa 1 uur in water weken,
  stoom het daarna halfgaar en haal het van het vuur;
- kook de goela djawa (Javaanse suiker), basterdsuiker, santen
  (kokosmelk) en pandan samen met het zout op;
- doe daarna de halfgare ketan erbij en kook het, onder voortdurend
  roeren, gaar totdat de santan opgedroogd is;
- haal dan de pan van het vuur;
- dek een schaal af met bananenblad of aluminiumfolie;
- wrijf deze met wat olie in;
- giet het ketanmengsel in de schaal en verdeel het er gelijkmatig over
  totdat er een compacte koek van ca. 2 cm dik is;
- laat het goed afkoelen en de wadjik is gereed.
 
Het is altijd mogelijk dat er mensen zijn die van heel zoete wadjik houden,
het staat hen vrij de goela djawa hoeveelheid naar smaak te verhogen
of voor hen die niet van zoet houden te verminderen, daarnaast kan men
aan het ketanmengsel stukjes nangka toevoegen. U ziet variatie genoeg.
Dit recept is geschikt voor ca. 30 plakjes die men van tevoren in
huishoudfolie kan verpakken en eventueel in de diepvries kan bewaren.
 
 
Smakelijk eten!
 
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links