... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Koek: IP 1995 juli
Sponge Cake/Spons Cake
Ingrediënten
200 cc eiwit
180 gram tarwe
15 gram melkpoeder
75 cc olie
½ theelepel crème of tartar
½ theelepel dubbel koolzuursoda
2 zakjes vanillesuiker
5 eidooiers
15 gram pandanpasta
1 glas warm water
1 theelepel
zout
1 theelepel bakpoeder
200 gram suiker
Bereiding
- het eiwit met ½ theelepel zout mixen en langzaam, beetje bij beetje,
125 gram
suiker toevoegen en mixen tot het beslag goed dik is;
- meng de melkpoeder met de pandanpasta met 1 glas warm water;
-
het mengsel goed laten afkoelen;
- het eigeel met de rest van de suiker stijfkloppen, daarna de rest van
het zout bijvoegen, samen met de soda, bakpoeder en de vanillesuiker;
- de olie toevoegen en alles bij elkaar mengen;
-
nu alles omroeren tot het gelijkmatig is;
- doe het hele mengsel in een sponscakepan, de pan mag niet ingevet
worden en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 °C .
In ongeveer 60 minuten gaar laten worden;
-
als de cake gaar is uit de oven halen en de pan omgekeerd op de
hals van een fles plaatsen;
-
de cake goed laten afkoelen alvorens men het uit de vorm haalt;
- vorm van boven voorzichtig naar beneden duwen
of tegen de wand
tikken.
Selamat makan!