compleet & voordelig
 
... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Koek: IP 1995 juli
Sponge Cake/Spons Cake
indradjaja009003.jpg
Ingrediënten
 
200 cc eiwit        
180 gram tarwe        
15 gram melkpoeder        
75 cc olie        
½ theelepel crème of tartar        
½ theelepel dubbel koolzuursoda    
2 zakjes vanillesuiker
5 eidooiers
15 gram pandanpasta
1 glas warm water
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
200 gram suiker
Bereiding
 
-    het eiwit met ½ theelepel zout mixen en langzaam, beetje bij beetje,
    125 gram suiker toevoegen en mixen tot het beslag goed dik is;
-    meng de melkpoeder met de pandanpasta met 1 glas warm water;
-    het mengsel goed laten afkoelen;
-    het eigeel met de rest van de suiker stijfkloppen, daarna de rest van
     het zout bijvoegen, samen met de soda, bakpoeder en de vanillesuiker;
-    de olie toevoegen en alles bij elkaar mengen;
-    nu alles omroeren tot het gelijkmatig is;
-    doe het hele mengsel in een sponscakepan, de pan mag niet ingevet
     worden en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 °C .
     In ongeveer 60 minuten gaar laten worden;
-    als de cake gaar is uit de oven halen en de pan omgekeerd op de
     hals van een fles plaatsen;
-    de cake goed laten afkoelen alvorens men het uit de vorm haalt;
-    vorm van boven voorzichtig naar beneden duwen of tegen de wand
     tikken.
 
Selamat makan!
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links