... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept koekjes/snacks: IP 1988 aug
Kue Lapis
Ingrediënten
goed voor 24 stukjes
- 500 cc suiker
- 2½ liter santen
- 600 gram tepung
beras
- 25 gram tepung Hunkwee
- zout naar smaak
- vanillesuiker
-
25 cc daun suji water (ca. 20 blaadjes
daun suji en 5 blaadjes pandan)
- ¼ theelepel rode kleurstof
-
¼ theelepel groene kleurstof
Bereiding
Doe bij de suiker wat santen en roer het mengsel tot de suiker is opgelost; voeg daarna het rijstemeel, hunkwee, zout
en vanillesuiker er aan toe en de resterende santen net zolang roeren totdat een glad mengsel verkregen is'
Verdeel het
daarna in drie gelijke delen en doe bij een deel rode en bij een ander deel groene kleurstof'
Laat het derde deel wit'
Olie
een bakvorm van ca. 5 x 20 x 20 cm in en verwarm het in een rijststomer.
Giet er ca. 50 cc wit mengsel in en laat het gaar stomen,
herhaal dit iedere keer met een zelfde hoeveelheid van een andere kleuren, laag voor laag (= lapis).
Wanneer alle mengsels op zijn
nog even goed gaar stomen en pas aansnijden als het koud is.
Smakelijk eten!