... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept koekjes/snacks: IP 1987 okt
Tjintjau Pelangi
Ingrediënten
goed voor 8 borden
- 300 gram tjintjau
- 100 gram gekleurde saguballetjes
- 600 ml water om
de sagu te koken
- 6 eetl zoete gecondenseerde melk of
melkpoeder (60 gram) met 400 ml water
-
100 gram suiker
- ½ theelepel sinaasappelessence
- 2 eetlepels maïzena
- 1 eetlepel water
- 1/4
theelepel zout of naar smaak
- 4 eetlepels aardbeien- of rozenstroop
- fijngestampte ijsblokjes
Bereiding
De tjintjau in 8 blokken verdelen, wassen en uithollen ter grootte van een pingpongbal, niet doorprikken
De saguballetjes
opkoken tot ze glazig zijn en met koud water afgieten.
Meng de melk met water, suiker (bij gebruik van zoete melk is dit niet
nodig) en kook het op.
De gekleurde sagu erbij doen en verder koken, tot het dik wordt.
De maïzena met water aanlengen en
aan het kooksel toevoegen met het zout.
Laten afkoelen ....Serveer de tjintjau op een bord met het ijs en giet er de stroop over.
Smakelijk
eten!