compleet & voordelig
 
... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept vlees: IP 1996 dec
Gekruide varkensblokjes met satesaus
indradjaja077003.jpg
Ingrediënten
 
300 gram varkensvlees

Voor de marinade:
sap van ˝ citroen       3 eetlepels ketjap
 2 eetlepels olie          2 teentjes knoflook (halveren)
zout naar smaak
Voor de saus:
1 pot pindakaas     3 sjalotjes (fijngesnipperd)
1 theelepel suiker   2 theelepels sambal
sap van ˝ citroen
Bereiding
 
Bereiding:
-    snij het vlees in blokjes en marineer het gedurende
     een paar uur in een afgesloten schaal;
-    bak de blokjes gaar in olie op een niet te hoog vuur;
-    de knoflook niet meebakken.
Bereiding satésaus:
-    doe de pindakaas in een pan met een dikke bodem;
-    giet er wat kokend water bij;
-    roer goed om op niet te hoog vuur;
-    blijf water toe¬voegen tot de saus smeuďg is;
-    voeg suiker, citroensap en sambal toe;
-    goed omroeren;
-    voor het opdienen de saus op niet te hoog vuur
     opwarmen, altijd roeren!
-    meng pas vlak voor het opdienen de fijngehakte
     sjalotjes er door.
 
Eet smakelijk!
 
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links