... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Kip: IP 1992 april
Gudeg nangka muda van Solo
Ingrediënten
1 kg jonge nangka
2 grote uien
2 theelepel ketoembar
6 eieren
1
á 2 teentjes knoflook
1 stukje djahe
½ kip of 1 kg schenkel
1 streng sereh
2 eetlepels
gula djawa
5 glazen dikke santen
5 kemirinoten
zout
|
|
Bereiding
- de schoongemaakte stukken kip of schenkel koken in een pan, welke
halfvol
gevuld is met water;
- hierbij voegt men het zout toe;
- net zolang koken totdat het vlees zacht
is;
- de jonge nangka schoonmaken en in kleine stukken snijden
en tezamen met
de eieren in een grote pan koken;
- de kemirinoten en de ketoembar even roosteren en daarna met
de uien en de knoflook fijnmalen;
- de djahe en sereh pletten;
- wanneer de nangka inmiddels
is zachtgekookt, voegt men de kip
of schenkel met bouillon en al eraan toe;
- vervolgens
tezamen met de gepelde eieren de fijngemaakte boemboe,
djahe en sereh erbij doen en het geheel goed roeren;
-
tenslotte maken we de gudeg af door er de santen bij
te gieten en laten het net zo lang koken
totdat het geheel ingedikt is.
Smakelijk eten!