compleet & voordelig
 
... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Kip: IP 1992 april
Gudeg nangka muda van Solo
indradjaja042003.jpg
Ingrediënten
 
1 kg jonge nangka 
2 grote uien   
2 theelepel ketoembar    
6 eieren   
1 á 2 teentjes knoflook    
1 stukje djahe    
½ kip of 1 kg schenkel
1 streng sereh
2 eetlepels gula djawa
5 glazen dikke santen
5 kemirinoten
 zout

Bereiding
 
-    de schoongemaakte stukken kip of schenkel koken in een pan, welke
     halfvol gevuld is met water;
-    hierbij voegt men het zout toe;
-    net zolang koken totdat het vlees zacht is;
-    de jonge nangka schoonmaken en in kleine stukken snijden
     en tezamen met de eieren in een grote pan koken;
-    de kemirinoten en de ketoembar even roosteren en daarna met
     de uien en de knoflook fijnmalen;
-    de djahe en sereh pletten;
-    wanneer de nangka inmiddels is zachtgekookt, voegt men de kip
     of schenkel met bouillon en al eraan toe;
-    vervolgens tezamen met de gepelde eieren de fijngemaakte boemboe,
     djahe en sereh erbij doen en het geheel goed roeren;
-    tenslotte maken we de gudeg af door er de santen bij
     te gieten en laten het net zo lang koken totdat het geheel ingedikt is.
 
 
Smakelijk eten!
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links