... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Vis: IP 1994 okt
Ikan boemboe ketjap
Ingrediënten
500 gram verse makreel
2 teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel boter of margarine
1 ui
3 eetlepels ketjap
¼ liter water
sambal oelek
zout
Bereiding
- snij de makreel in moten en was deze;
- snij de ui zeer fijn, en hak de knoflook
fijn;
- fruit de ui en de knoflook in de hete boter tot de ui glazig is;
- voeg de ketjap, citroensap,
zout en sambal oelek (deze laatste
twee naar smaak) toe en laat de saus al roerend even doorkoken;
-
giet nu het water erbij en wanneer de saus weer aan de kook is
de makreelmoten er aan toe voegen;
-
met gesloten pan het geheel langzaam gaar stoven.
Selamat makan!