... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Dessert: IP 1989 juni
IJs blimbing - IJs zuurzak
Ingrediënten
IJs blimbing
- 2 rijpe belimbing
- sap van 3 à 4 citroenen
- suikerwater
- ijsblokjes
- een beetje zout
IJs
zuurzak |
|
Ingrediënten:
- 1 rijpe zuurzak of uit blik
- sap van 3 à 4 citroenen
- suikerwater
- ijsblokjes |
Bereiding
IJs blimbing
- de rand van de belimbing afsnijden, over de lengte doorsnijden
en de helften in stukjes
van ca. ½ cm. snijden;
- strooi er een beetje zout op;
- giet het sap van de citroenen erover en roer het even;
- laat het in de koelkast
koud worden
- zet suikerwater klaar met een beetje kleurstof (geel) erin,
zodat het lichtgeel van kleur wordt.
IJs Zuurzak
-
schil de zuurzak en verwijder de pitjes, maak het fijn en meng
de zuurzak met het citroensap, suikerwater en gewoon water;
-
laat het koud worden in de koelkast;
- giet het in glazen en voeg ijsblokjes toe.
Selamat makan!